Wikipedia

Резултати от търсенето

събота, 3 май 2014 г.

ЗАЩО СА ВЕЛИКОЛЕПНИ СТИХОВЕТЕ НА БОРИС РОКАНОВ, ПИТА МАРИН БОДАКОВ И СИ ОТГОВАРЯ - ЗАЩОТО БОРИС РОКАНОВ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ПОЕТ


Преди повече от 10 години в интервю за вестник “168 часа” Борис Роканов ме обяви за най-големия съвременен български поет. Разбира се, нито тогава, нито сега съм такъв, дано и не ставам, но продължавам да ценя ексцентричността, ехидството и естествеността в издигането на моята номинация. Благодаря, Боре!
 Реципрочността в комплиментарната традиция обаче ме задължава да заява днес същото за него. Да, Борис Роканов е най-големият съвременен български поет. 
В своя човешки път осъществих достатъчно глупости, воден от високомерните си разбиранията за солидарност и справедливост в една разпадаща се социална тъкан. Тъкан, която бива частично слепяна и заздравявана от великолепни като Борис поети.
 Непредсказуемите форми на солидарност и справедливост с изпадналите, центробежната стихия на всекидневието, лекотата в самохвалството на Борис Роканов насред отчайващия ни бит, ме разсмиват, затрогват - и въодушевяват.
 И трудно се възстановявам от великолепния си махмурлук.


`50-те, някъде в Щатите, тогава Марин Бодаков още не е бил роден.


Борис Роканов в Симеоновата градина в Пловдив

Няма коментари:

Публикуване на коментар